موقع العاب الفلاش والبرامج والدروس النجليزية وكل مايخص الطبخ
 
الرئيسيةالالعاب الفلاشيةاليوميةمكتبة الصورس .و .جبحـثالتسجيلالمجموعاتدخول

شاطر | 
 

 3 انواع كيك

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
Admin
Admin
avatar

عدد الرسائل : 219
تاريخ التسجيل : 01/12/2007

مُساهمةموضوع: 3 انواع كيك   الإثنين مايو 05, 2008 4:43 pm

انواع العسل المستخدم

العسل ثقيل : 2 كيلو سكر + 1 كيلو ماء + ليمونة
العسل الخفيف : 1 كيلو سكر + 1 كيلو ماء + لمونة
نحط السكر على الماء على النار حتى الغليان ثم نضع عصير اللمونة (يمكن اضافة ذرة فانيليا)

بلح الشام
المقادير:

500 جرام ماء + 500 جرام دقيق + 150 جرام زيت + 6 بيضات كاملين + 2 صفار بيض + ذرة ملح + ذرة سكر

الطريقة :

نحط الزيت و الماء و الملح و السكر على النار
لما تغلى نحط الدقيق مرة واحدة و نقلب
لما تبرد نحط البيض بيضة بيضة
ثم نضعها داخل القمع و تقلى فى الزيت بارد
لما تحمر توضع فى العسل الثقيل و يبرد الزيت بعد كل قلية.

صوابع زينب

المقادير :

500 جرام دقيق سمولينا + 500 جرام دقيق + 250 جرام سمنة + 250 جرام ماء دافئ + 15 جرام خميرة

الطريقة :

نذوب الخميرة بملعقة سكر و ماء دافئ
و نحطها على الدقيق و نعجنها و نسيبها تخمر لمدة ساعتين
ثم تقطع لقطع صغيرة و تشكل على ظهر مبشرة
و تقلى فى الزيت ثم توضع فى العسل.

الزلابية (لقمة القاضى)

المقادير :

500 جرام دقيق + 500 جرام ماء دافئ + 50 جرام كورن فلور + 75 جرام زيت + 1 بيضة + 200 جرام خميرة + 75 جرام سكر

الطريقة :

نحط على الخميرة معلقة سكر و معلقة زيت و الماء الدافئ
و تترك تخمر فى مكان دافئ نحط الدقيق و الكورن فلور و نقلبهم
و نحط عليهم الزيت و الماء الدافئ ثم الخمير و البيضة
و تعجن و تترك فى مكان دافئ لمدة ساعتين حتى تخمر
و تقطع بملعقة صغيرة و تقلى فى الزيت ثم توضع فى العسل الخفيف.

_________________
مدير الموقع
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://hocine1994.ahlamontada.com
 
3 انواع كيك
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
موقع حسين محمودي :: منتديات المرأ’ :: منتدى المائدة والطبخ-
انتقل الى: